torstai 14. tammikuuta 2016

Kosteudenkerääjiä autoon

Minun autoni on kova huurtumaan ja varsinkin näin talviaikaan se on enemmän kuin harmillista. Kun saa ikkunan rapattua ulkoa ja hyppää kuskinpenkille, niin saa aloittaa ikkunan rappauksen myös sisäpuolelta.
Aikani tätä tuskailtua luin jostain vinkin että silikaattipohjainen kissanhiekka, esimerkiksi varrestaan solmitun sukan sisällä, voisi auttaa tähän ongelmaan. Löysinpä pienen etsiskelyn jälkeen myös ommeltuja kosteudenkerääjiä, yksi esimerkiksi Eilen tein-logista. Blogissa paljon muutakin kaunista ja inspiroivaa, kannatta käydä kurkkaamassa. Pääset kosteudenkerääjänkin sisältävää postaukseen myös tästä..


 Minä ajattelin sitten tehdä omanlaisen version ja sehän syntyikin virkkaamaalla. Nappasin kaksi ensimmäistä käteen osunutta lankaa puuvillalangoista ja nehän sopivatkin mainiosti yhteen. Molemmat syntyivät mutu-tuntumalla ja ensimmäisessä versiossa virkkasin vain kiinteistäsilmukoista ketjun, jonka yhdistin ja aloin neulomaan putkiloa. Kun korkeutta oli sopivasti niin virkkasin vielä kierroksen, jolla tein napeille lenkit.
Ideana on että sisällä on erillinen harsosta ommeltu pussi, jonka sisällä kissanhiekka on, näinpä päällisen voi tarvittaessa pestä, jos se sattuu autossa pyöriessä pahasti likaantumaan. Ja kun kosteutta on kertyny,t niin pussin voi laittaa vaikka sanomisen jälkeen saunan lauteille kuivahtamaan.
Lopuksi ompelin vielä pohjan kiinni. Koristeeksi virkkasin kukkasia, joiden ohjeen löysin ihastuttavasta Prinsessajuttu-blogista täältä.
Tämän ensimmäisen version koko 11x18cm ja lankaa tähän kului yhteensä 57g. Samalla tämä pääsee JyJy listalleni numerona 6.


Malli: Oma, kukkaan ohje täällä
Lanka: Novita Tennessee
Koukku:3mm
Koko:11x18cm
Paino:57g
JyJy 2016 nro.6

Ensimmäinen sai pian kaverin ja molemmat ovat päässeet jo töihinsäkin. Samaa lankaa vielä riitti, mutta malliltaan toinen on hieman erilainen. Se on lähes neliön mallinen, mitoiltaan 12x14cm ja aloitin sen virkkaamalla ensin hieman pohjaa lyhyemmän kerjusilmukkalenkin, jonka ympäri aloin virkkaamaan kiinteitä silmukoita, päädyissä lisäilin silmuikoita. Parin kerroksen jälkeen virkkasin kierroksen pelkästään kiinteiden silmukoiden takarenoihin, jolloin pohja kääntyy selvemmin ja virkkasin sitten kiinteillä silmukoilla kunnes korkeutta oli sopivasti.


Sitten vielä virkkasin läpän noin puolella silmukkamäärästä edestakaisin virkkaamalla ja kaventamalla aina reunassa. Reunaan vielä virkkasin napille reiät ja läpän viimeistelin vielä virkkaamalla kukan värillä yhden kerroksen kiinteitä silmukoita.
Viimeiseksi vielä nappien ompelu ja sisuspussin valmistus sekä täyttö. Sitten oli versio numero kaksikin valmis ja lankaa tähän kului tasan 50g. Ja JyJy listalla se on sijalla 7.
Näitä oli mukava virkkailla, ilman sen kummempia ohjeita kun syntyivät, kukkaa lukuunottamatta. Ensin valmistin pussukat ja sitten vasta mittasin ja ompelin sisuspussin.
Nyt lyhyen aikaa käytössä oltuaan ne näyttävät todelllakin saavan jotain aikaan, sillä tuulilasi ei ole ollut niin jäässä sisäpuolelta kuin aiemmin. Toki jos lunta ja märkää tulee autoon paljon kerralla, niin huurtumista silloin tapahtuu, mutta kyllä näistä hieman hyötyä näyttäisi todellakin olevan. Näitä siis tulee varmasti vielä jossain muodossa tehtyä uudestaankin, jäihän tuota kissanhiekkaakin vielä moneen täyttökertaan.

Malli:oma, kukan ohje täällä.
Lanka:Novitan Tennessee
Koukku:3mm
Koko: 12x14cm
Paino:50g
JyJy 2016 nro.7


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi ja mukavaa päivänjatkoa sinulle!