sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Karkailevat tiikerit

Nämä pikku tiikerit yrittivät paeta takaisin luontoon niitä kuvatessani, mutta sainpas ne onneksi kiinni. Nyt ne ovat hyvässä tallessa ja pääsevät sitten joskus myöhemmin pikkukaverin tassuja lämmittämään.Ideahan näihinkin sukkiin on tullut aikoinaan taas facebookin ihmeellisestä maailmasta ja tiikerilangatkin olen ostanut jo pari kuukautta sitten odottamaan inpiraatiota, joka iski nyt. Tiikerilanka on Regian 4-fädig Color lankaa, musta Novitan Pikkusiskoa ja valkoinen Dropsin Fabel uni-lankaa. Fabel on kyllä ihastuttavan pehmeää näihin toisiin lankoihin verrattuna(vaikka mukavan pehmeitä nekin ovat) ja on varmasti ihanan tuntuinen myös käytössä.
Sukkien varteen loin alkuun 50 silmukkaa 2,25mm:n pyöröpuikoilla ja neuloin 8 kerrosta 1 oikein(silmukan takareunasta), 1 nurin joustinneuletta.  Sen jälkeen lisäsin työhön 2 silmukkaa ja neuloin varteen sileää. Ennen nilkan joustinneuletta kavensin tasavälein pois 4 silmukkaa,
  Tiimalasikantapää sopi mielestäni hyvin näihin sukkiin, mutta ennen sen aloitusta neuloin muutaman kerroksen sileää, jotta kantapäähän tulisi hieman enemmän korkeutta. Tiimalasikantapää on yksi tämän kevään uusista oppimistani asioista ja sitä olenkin käyttänyt sitten jo useammissakin sukissa. Osa syynä tähän on sen helppous, kun silmukoita ei tarvitse nostaa eikä tehdä myöskään kiilakavennuksia. Varsinkin varpaistapäin aloittaessa käytän usein tätä kantapäätä.
 Kun terä alkoi olla sopivan mittainen niin vaihdoin tiikerilangan mustaan ja neuloin sillä kaksi kerrosta, jotta tassuosa erottuisi hieman paremmin. Mustan jälkeen aloitin kärkikavennukset ja vaihdoin samalla valkoiseen lankaan.
Kärkeen vielä muutamat raidat täydentämään tassua ja Pikku tiikerit olivat valmiina. Setti menee noin 3-4 vuotiaalle ja painoa sukilla on 43g ja lapasilla 33g.


Malli:Tiikerisukka, idea facebooksita
Lanka: Regia 4-fädig color, Novita Pikkusisko, Drops fabel uni
Puikot:2,25 mm:n pyöröpuikot
Koko: Noin 3-vuotiaalle
Menekki:sukat:43g, lapaset 33g
Kyjy 2015 nro.7

1 kommentti:

  1. Kiva idea noissa. Aion väsätä jotain samansuuntaista syksymmällä 4-vuotiaalla lapsenlapselle. Kauniit ovat :)

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi ja mukavaa päivänjatkoa sinulle!