maanantai 13. huhtikuuta 2015

Pikku peittonen

Pienoista sukkaähkyä sulatellessa näin kevään korvilla, virkkutyöt taas tuntuvat kutsuvan. Tokihan niitä sukkia saattaa vieläkin välillä putkahdella, mutta tämän työn valmistuttua on jo kaksi uutta virkkausprojektia aloitettuna.


Olen joskus saanut lahjaksi Red Heartin Baby(100% akryyli) lankaa 5 kerää ja ne ovat odottaneet jo tovin että pääsisivät pois tuolta lankakorista ilahduttamaan muitakin. Nyt se hetki vihdoin koitti ja yhdessä 3mm:n koukun niistä alkoi syntyä isoäidin neliön periaatteella Pikku Peittonen.


Virkkasin siis vuorotellen 3 pylvästä ja 2 ketjusilmukkaa. Kulmiin tein aina 3 pylvästä, 2 ketjusilmukkaa ja 2 pylvästä samaan ketjusilmukkalenkkiin. Välillä jos työ tuntui leviävän liikaa niin tein kierroksen jossa tein joka toiseen väliin vain 1 ketjusilmukan.
Kun langat alkoivat käydä vähiin niin virkkasin reunoihin vielä muutaman kierroksen kiinteitä silmukoita aina edellisen kerroksen takareunasta. Viimeisen kierroksen tein vielä piilosilmukoilla. Vain oranssia ja vaaleanpunaista lankaa jäi pienen pienet nöttöset. Langanpäiden päättelyn jälkeen Pikku Peittonen on syntynyt ja kokoa pienokaisella on 80x80 cm.

Malli: Isoäidinneliötä
Lanka: Red Heartin Baby
Koukku: 3mm
Koko: 80x80cm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi ja mukavaa päivänjatkoa sinulle!