keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Vaeltavat palmikot

Kirjatilauksestani ensimmäiseen mallikokeiluun pääsi Ann Budd:n Villasukkakirja. Kirjaa selailtuani ja lankavarastojani pyöriteltyä malliksi valitsin kirjan ensimmäisen sukkaohjeen Vaeltavat palmikot ja langaksi löysin Premier yarnsin Deborah Norvillen collection Serenity lankaa.
  Lanka sisältää 50% merinovillaa, 25% bambua ja 25% Nylonia ja sukat neuloin vaihteeksi perinteisillä 2,5mm:n sukkapuikoilla.
   
Palmikot lähikuvassa. Tässä näkyy langan väri
paremmin, kun salama ei vääristä paljon
oikeaa sävyä.Ohjeet olivat selkeät,  pari kohtaa meinasi tuottaa päänvaivaa kuten kantapään neulominen. Tavallisesti olen tottunut tekemään vahvistetun kantapään nostot oikealla puolella ja tässä mallissa ne tehtiin nurjalla puolella niin voi arvata että purkamaan pääsin useaan kertaan kun huomasin mitä olin tekemässä.
  Pieni painovirhekin oli ohjeeseen lipsahtamaan, mutta pienellä ajatuksella siitäkin sitten selvisin. Näin hyvien ohjeiden jälkeen uskallan kyllä ehdottomasti myöhemmin vielä neuloa kirjan muitakin ihania malleja.
 Nämä sukat neulottiin toistensa peilikuviksi ja ohjeesta poiketen käänsin toisen sukan takana olevan palmikon myös kulkemaan toisessa sukassa samaan suuntaan kuin etupuolenkin palmikko(toisessakin sukassakin kun se niin teki.)
Kärki suljettiin silmukoimalla, joka oli minulle aivan uusi tapa ja ei siitä vielä ainakaan lempi päättelytapaa tullut, mutta ehkä harjoittelemalla sekin sujuu paremmin(ja nätimmin) ajan kanssa.
  Lanka oli ihanan pehmoista ja varmasti mukavat jalassa kesäiltoinakin kun oli niin ohutta lankaa. Nämä sukat jäävätkin kyllä ehdottomasti omaan käyttöön.


Malli: Vaeltavat palmikot, Ann Budd:n Villasukkakirjasta
Lanka: Premier Yarnsin Deborah Norvillen collection Serenity
Puikot:2,5mm:n sukkapuikot

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi ja mukavaa päivänjatkoa sinulle!