Sivut

lauantai 17. syyskuuta 2022

Alpakkasukat minulle ja hänelle

 

Halusin hieman kokeilla jotain uutta sukkalankaa ja valitsin Dropsin Nord lankaa. Se on sukkalanka joka koostuu alpakasta, polyamidista ja villasta. Kun langat tulivat postista niin ihastuin heti langan pehmeyteen. Näistä tulisi varmasti aivan upean tuntuiset sukat jaloissa ja myöskin lämpöiset. Lyhyen käyttökokemuksen perusteella en ollut siinä lainkaan väärässä, näitä sukkia ei kyllä haluta ottaa pois jalasta laisinkaan. Alpakkalangan sanotaan olevan lämpimämpää kuin ihan perusvillalangan ja vaikka sukat ovat ohutta lankaa niin ne ovat ne kyllä samalla ihanan lämpöiset. Hieman lanka tuntuu käytössä nukkaantuvan, mutta katsellaan miten jatkossa kun ensimmäiset nypyt poistin. Joskushan niitä ei tule enää sen jälkeen niin helposti ja jos tuleekin niin ei haittaa käyttöä kyllä yhtään. Liekkö harmailla langoilla sitten taipumusta muutenkin nukkaantua värillisiä enemmän, en tiedä mutta niin olen ollut havaitsevinani tässä vuosien varrella Ihastuin kyllä niin tähän lankaan että varmasti jossain välissä neulon siitä lisää ehkä sukkia ja kenties muutakin.

Aluksi neuloin miehelle oranssi-harmaat sukat ja mies oli niihin kyllä heti myös aivan ihastunut, niin pehmeät ne olivat ja istuivat hyvin jalkaan. Raidoitusta lukuunottamatta, ne ovat aivan perussukat. Alussa 1 oiken, 1 nurin joustinta kymmenkunta kierrosta, sitten vain raidoitellen sileää kantapäähän asti ja se tavallinen kantapää vahvistettuna. Raidoitellen jatkettiin kärkikavennuksiin, jotka toteutin tällä kertaa sädekavennusta soveltaen.
Keltaharmaita sukkia aloitellessa halusin tehdä jotain hieman eri tavalla ja neuloin takareunaan 2 oikein, 2 nurin joustinta samoin kuin sukan suussakin. Väreissä myös hieman leikittelin ja neuloin toisen sukan värit päinvastoin kuin toisen. Näissäkin sukisssa on sädekavennus. 

drops nord, alpakkavillasukat, sukat miehelle, nilkkasukat
Malli: Oma
Lanka: Drops Nord 
Puikot: 2,25mm 
Koko: miehen 43, omat 38
Paino: miehen 70g, omat 68g


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi ja mukavaa päivänjatkoa sinulle!